Bal Avcısı

Bal avcısı orman balı


Orman Balının Faydaları

Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklarda iyileşme sürecini hızlandırıyor.
Öksürüğün de hızlıca kesilmesinde büyük rol oynuyor.
Sadece grip, nezle gibi yaygın ve nispeten basit hastalıklara değil, gastrit, bronşit, faranjit gibi hastalıklara karşı da vücuda destek oluyor.
Mide ağrılarının hızlıca dinmesini sağlıyor.
Doğru miktarda yendiğinde sinir sisteminin düzenli çalışmasına destek oluyor.
Sinir sisteminin düzenlenmesine olan katkılarıyla sinir bozukluğu, halsizlik, uykusuzluk gibi sorunların da kolayca çözülmesini sağlıyor.
Çok güçlü antioksidan özellikler gösterdiğinden bağışıklık sistemini güçlendiriyor, vücudu mikroplardan koruyor.
Ağrı kesici etkileriyle sadece mide ağrılarına değil, baş ağrısı gibi sıkça yaşanan ağrılara da iyi geliyor.
İçinde kalsiyum, potasyum gibi vücudumuzun ihtiyacı olan maddelerden bolca bulunduğundan dokuların sağlıklı bir şekilde kalmasında vücuda önemli katkılarda bulunuyor.

Sarı renkli olan komar zehirli olduğundan ve arılara da zarar verdiğinden, arılar o sarı çiçeklere pek yanaşmazlar. Çok nadir de olsa bazen arıların bu sarıçiçeklerden yaptıkları bal, deli bal adıyla tanınır. Çünkü sarı komar çiçeğinde bulunan Grayonotoksin maddesi nedeniyle, arılar tarafından alınan bu madde petek gözlerine konularak zehir bala karışmış olur, fazla yenildiğinde zehirlenmelere yol açabilir.

Bir ton bala, sarı orman gülü poleninden normalde 6 gram kadar karışır. Bu oran daha yüksek olursa bal zehirli olur. Bu tür olaylar genellikle Komar balı çok tazeyken meydana gelmektedir. Bilinçsiz kullanıp çok nadir de olsa, vuku bulan zehirlenme durumunda, derhal doktora başvurmalı. Ancak doktora gitmeden önce sıcak su, sıcak çay veya tuzlu ayran içmek, zehirin etkisi azaltacaktır. Nihâî satış noktalarına gelinceye kadar bu etki azaldığından, müsterih olunuz

Related tags

Leave a comment: